.
ອຸປະກອນທີໃຊ້ໃນການເຂ່ຍເນື້ຶອເຍຶ່ອເຫັດ
-
ຕູ້ເຂ່ຍ.
-
ອຸປະກອນການເຂ່ຍ.
-
ດອກເຫັດທີໄດ້ຄັດເລືອກໄວ້ແລ້ວ.
- ໃບມີດຄົມ.
-
ແກ້ວອາຫານວຸ້ນ ຫລື Petirdish.
-
ຕະກຽງ.
ການທໍາຄວາມສະອາດຕູ້ເຂ່ຍກ່ອນການເຂ່ຍເນື້ອເຍື່ອເຫັດ
- ທໍາຄວາມສະອາດດ້ວຍການເຊັດຖູຝຸ່ນລະອອງທີຕິດຕາມຟື້ນແລະບໍລິເວນຕູ້ເຂ່ຍອອກໃຫ້ໝົດ.
- ທໍາການຂະເຊື້ອຈຸລິນຊີພາຍໃນຕູ້ດ້ວຍການຊິດຜົ່ນເຫຼົ້າທີມີຄວາມເຂັ້ມຂຸ້ນສູງ70% ປະມານ 2-3
ຄັ້ງ.
3.
ຂັ້ນຕອນການເຂ່ຍ
ຫຼັງຈາກຊີດເຫຼົ້າ 70% ເປັນການຂ້າເຊື້ອສໍາເລັດແລ້ວຕ້ອງລ້າງມືດ້ວຍເຫຼົ້າ 70% ທີແຂງທັງສອງເບື້ອງແລ້ວເອົາມືຊອດເຂົ້າໃນຕູ້ເຂ່ຍພ້ອມໄຕ້ໄຟຂຶ້ນທີຕະກຽງໃຊ້ມືເບື້ອງທີທະນັດຈັບເຂັມເຂ່ຍເຊື້ອແລ້ວລົນໄຟແລ້ວຂ້າເຊື້ອທີເຂັມແລະດ້າມ.
ຕ້ອງລົນໄຟຂ້າເຊື້ອທີໃບມິດພ້ອມທັງຈັບດອກເຫັດຂື້ນມາໂດຍໃຊ້ມືທັງສອງເບື້ອງຈີກດອກເຫັດ
ເປັນສອງສ່ວນພ້ອມທັງໃຊ້ມີດປາດທີ່ໃຈກາງດອກເຫັດຈາກນັ້ນກໍ່ວາງມິດລົງຈັບເອົາໄປລົນໄຟແລ້ວປະໃຫ້ເຢັນຈື່ງເອົາປາຍເຂັມຈິເອົາເນື້ຶອເຍຶ່ອ.
ວາງດອກເຫັດລົງແລ້ວຈັບເອົາກັບອາຫານວຸ້ນແລ້ວໃຊ້ມືດຶງຝາອອກ (ຫ້າມກໍາຝາ ແລະດ້ານໃນຂອງຝາບໍ່ຄວນໃຫ້ຖືກກັບສີ່ງໃດເດັດຂາດ)
ຈາກນັ້ນຈຶ່ງລົນໄຟຂ້າເຊື້ອທີປາກແກ້ວ ແລ້ວນໍາເອົາເນື້ອເຍຶ່ອຢູ່ປາຍເຂັມວາງລົງໃສ່ກາງກັບອາຫານວຸ້ນແລ້ວດຶງເຂັມເຂ່ຍອອກພ້ອມລົນໄຟຂ້າເຊື້ອທີປາກກັບອາຫານວຸ້ນອີກເທຶ່ອໜຶ່ງຈື່ງອັດດ້ວຍຝ້າຍແລະຫຼຸ້ມດ້ວຍເຈ້ຍຄືນ.
No comments:
Post a Comment