ສູດທີ 1 ການເຮັດຫົວເຊື້ອຈຸລີນຊີເພື່ອມັກດີນ ຫຼືປັບປຸງດີນໃຫ້ອຸດົມສົມບູນຂື້ນກ່ວາເກົ່າ.




#  ວັດສະດຸທີ່ໃຊ້ໃນການຜະລິດ
1.  ຜົງປວກຫຼືຈາວປວກ = 0,5 ກິໂລ.
2. ເຂົ້າສຸກ(ເຂົ້າຈ້າວ ຫຼື ເຂົ້າໜຽວ)= 1-2 ກິໂລ.
3. ນໍ້າທໍາມະດາ = 20 ລິດ.
#  ວິທີເຮັດ:
- ເອົາທັງ 3 ຢ່າງປະສົມເຂົ້າກັນໃຫ້ລະອຽດ ແລ້ວໃສ່ຖັງມັກປະໄວ້ປະມານ 7 ວັນ;ຈະໄດ້ຫົວເຊື້ອທີມີ ໂປໂຕຊົວ ແລະ ແຊນລຸຍໂລດ.
- ເອົານໍ້າຫົວເຊື້ອປະມານ 2-3 ລິດໄປຂະຫຍາຍຕໍ່ເຊື້ອໄດ້ເລີຍໂດຍໃຊ້ເສດພືດຫຼືເສດໝາກໄມ້ຕ່າງຯ(ໂດຍບໍ່ໃຊ້ກາກນໍ້າຕານເລີຍ)ມັກໄວ້ປະມານ 7ວັນກໍ່ສາມາດນໍາເອົາຫົວເຊື້ອໄປຂະຫຍາຍຕໍ່່ໄດ້.
- ການຂະຫຍາຍຕໍ່ ແມ່ນ 5ລິດນໍ້າຫົວເຊື້ອສາມາດເອົາມມາມັກໃສກັບເສດພຶດຫຼືອື່ນຯເຕັມຖັງຂະໜາດໃຫຍ່ 100 - 200​ ລິດໄດ້ ສໍາລັບນໍ້າແມ່ນໃສ່ຕາຄວາມຕ້ອງການ(ນໍ້າລ້າງຈານ ຫຼືນໍ້ຊັກເຄື່ອງກໍ່ໄດ້.
- ເມືອສັງເກດເຫັນເສດພຶດທີເຮົາມັກເປັນສີດໍາຄໍ້າເຮົາກໍາສາມາດນໍເອົາໄປຊາວໃສ່ກັບດີນເພື່ອປູກພືດໄດ້ເລີຍຈະເຮັດໃຫ້ດີນອຸດົມສົມບູນຂື້້ນພືດຈະງາມຕະຫຼອດໄປ.

Share:

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.