# ວັດສະດຸທີ່ໃຊ້ໃນການຜະລິດ
1.ຫອຍເຊີລີ 6 ກິໂລ.
2.ໜໍ່ກ້ວຍອ່ອນ 1 ກິໂລ.
3.ຜັກບົ້ງ(ຍາວ 30 ຊັງຕິແມດ
ແທກຈາກຍອດຫາກົກ) 1 ກິໂລ.
4. ນໍ້າ 2 ລິດ.
5.ກາກນໍາຕານ 2ລິດ
6. ສານເລັ່ງ (ພດ2) 2
ຊອງ.(ບໍ່ມີບໍໃສ່ກະໄດ້).
# ວິທີເຮັດ
- ທັບຫອຍໃຫ້ແຕກ,ຕັດໜໍ່ກວຍໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍຯ,ຕັດຜັກບົ້ງໃຫ້ເປັນທ່ອນສັ້ນຯ
ບັນຈຸໄວ້ໃນຖັງໃສ່ນ້ຳ20ລິດ,ໃສກາກນໍ້າຕານ 20ລິດ,ໃສສານ
(ພດ2)
2 ຊອງ(ຖ້າບໍ່ມີກະບໍ່ໃສ່).ມັກປະໄວ້ 45 ວັນ.
#ວິທີໃຊ້:
ນໍ້າຫົວເຊື້ອ 1 ລິດ/ນໍ້າທໍາມະດາ
500 ລິດ ສິດພົ່ນປົກະຕິ ເຊົ້າ-ແລງ.
No comments:
Post a Comment