ສູດທີ 2 : ສູດຕ້ານທານເຊື້ອພະຍາດ


#  ວັດສະດຸທີ່ໃຊ້ໃນການຜະລິດ
1.ຫອຍເຊີລີ 6 ກິໂລ.
2.ໜໍ່ກ້ວຍອ່ອນ 1 ກິໂລ.
3.ຜັກບົ້ງ(ຍາວ 30 ຊັງຕິແມດ ແທກຈາກຍອດຫາກົກ) 1 ກິໂລ.
4. ນໍ້າ 2 ລິດ.
5.ກາກນໍາຕານ 2ລິດ
6. ສານເລັ່ງ (ພດ2) 2 ຊອງ.(ບໍ່ມີບໍໃສ່ກະໄດ້).
#  ວິທີເຮັດ
- ທັບຫອຍໃຫ້ແຕກ,ຕັດໜໍ່ກວຍໃຫ້ເປັນຕ່ອນນ້ອຍຯ,ຕັດຜັກບົ້ງໃຫ້ເປັນທ່ອນສັ້ນຯ ບັນຈຸໄວ້ໃນຖັງໃສ່ນ້ຳ20ລິດ,ໃສກາກນໍ້າຕານ 20ລິດ,ໃສສານ
(ພດ2) 2 ຊອງ(ຖ້າບໍ່ມີກະບໍ່ໃສ່).ມັກປະໄວ້ 45 ວັນ.
#ວິທີໃຊ້:
ນໍ້າຫົວເຊື້ອ 1 ລິດ/ນໍ້າທໍາມະດາ 500 ລິດ ສິດພົ່ນປົກະຕິ ເຊົ້າ-ແລງ.

Share:

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Pages

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about the theme customization you need.